Loading...
Na grote veiling om publicatierechten verschijnt Dagboek van een verloskundige in juni 2020 bij Spectrum Lifestyle

Serie &filmrechten zijn nog voor publicatie verkocht aan tv-producent NewBe

Volgend jaar juni verschijnt Dagboek van een verloskundige van Marlies Koers bij uitgeverij Spectrum Lifestyle. Ook zijn de Serie & filmrechten van Dagboek van een verloskundige verkocht aan NewBe, onder andere bekend van de Netflix Original TOON, de documentaire Famke Louise (Videoland) en de comedy MISFIT.

Dagboek van een verloskundige is een openhartig portret van de aangrijpende ervaringen van een verloskundige en beschrijft een jaar uit het leven van Marlies Koers die, wanneer ze 25 is, eigenaar wordt van een verloskundigenpraktijk. Het feestje om dit te vieren wordt ruw onderbroken als Marlies weg moet in verband met een noodgeval met een cliënt.

Dit narratieve non-fictiewerk geeft inzicht in de indrukwekkende ervaringen die Marlies in haar werk op doet. Een gewild onderwerp, blijkt uit de grote belangstelling voor Marlies. Maar liefst acht uitgevers streden om de publicatierechten, waarbij Marlies uiteindelijk koos voor Spectrum Lifestyle. “Ik heb uiteindelijk gekozen voor de uitgever waar ik het prettigste gevoel bij heb”, aldus Marlies. " “Dat er een boek gaat verschijnen van mijn hand is een jeugddroom die uitkomt!”

Filmrechten verkocht

Literair agent Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency verkocht niet alleen de boekrechten, maar ook de verfilmingsrechten. Het komt zelden voor dat filmrechten worden verkocht nog voordat het boek af is. Producent NewBe kwam echter na het lezen van het deelmanuscript vrijwel direct met een voorstel om de rechten te kopen op een serie of film: “Iedereen met een kinderwens komt bij de verloskundige over de vloer, die je van begint tot eind begeleid bij dit bijzondere en intense proces. Marlies is naast een geweldige verloskundige ook een fantastische schrijfster. Ze geeft ons toegang tot een schatkamer aan ontroerende, opmerkelijke, maar zeker ook hilarische verhalen die ze zelf heeft meegemaakt. Deze verhalen vormen een fantastische basis voor een film of serie,” aldus Maurits Spijkerman, creative producer bij NewBe.

Marlies Koers: “Dat het boek er komt is al fantastisch, maar dat er nu ook nog een kans bestaat dat er een serie of film aankomt, is gewoonweg onwerkelijk!”